7. mednarodni šahovski turnir

V soboto, 2. junija 2012, je Šahovsko društvo Caissa v okviru praznovanja KS Stari trg ob Kolpi organiziralo tradicionalni 7. mednarodni šahovski turnir Kolpa 2012. Turnir se je odvijal v Prelesju pri Turizmu na vasi Kapš, kjer so šahiste znova navdušili s svojo gostoljubnost. Šahovskega turnirja se je udeležilo 35 šahistov iz vseh koncev Slovenije in sosednje Hrvaške. Pred začetkom je udeležence nagovorila članica KS Stari trg ob Kolpi in predsednica ŠD Caissa, ga. Darja Kapš, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem sponzorjem in domačinom za pomoč pri izvedbi šahovskega turnirja. Pevska skupina Polanski odmev je s pesmijo šahistom zaželela dobrodošlico in uspešno šahiranje.
Zmagal je hrvaški mednarodni mojster Robert Lončar (ŠK Rijeka), sledila sta Idris Muslija (ŠK Rijeka) in Igor Mestek (ŠD Kočevje), ki je bil obenem tudi najboljši slovenski udeleženec. Najboljši domačin je bil Vincenc Kobe (ŠD Stari trg), najboljši veteran Vojko Srebrnič (ŠK Nova Gorica), najboljša ženska velemojstrica Darja Kapš (ŠD Krka Novo mesto), najboljša mladinka Nika Kuk (ŠD Poljanska dolina), najboljša mladinca pa Jurij Zamar Kodelja (ŠK Nova Gorica) do 15 let in Izidor Volf (ŠD Stari trg) do 20 let.
Po razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad so se udeleženci strinjali, da se srečajo in znova pomerijo moči ob letu osorej.
(tekst: Darja Kapš)
Fotografije si lahko pogledate v naši foto galeriji, avtorice Ane Srebrnič.